Informatie

Bloemen hebben een bijzondere plek in ons hart. Niemand is ongevoelig voor hun zeggingskracht. Ze beïnvloeden onze stemming. Ze geven kleur aan ons leven. Ze spreken onze taal zonder een woord te hoeven zeggen. Ze inspireren tot genieten, tot schrijven en schilderen, tot spreken en zwijgen, onderstrepen ons geluk en bieden troost in moeilijke tijden. Met haar creativiteit laat Reina Visser bloemen precies datgene zeggen wat u tot uitdrukking wilt brengen. 

Bijzondere bloemwerken

‘Gewone’ bloemen bestaan niet. Elke bloem is speciaal. En meesterbloemist Reina Visser verstaat als geen ander de kunst hun zeggingskracht tot uitdrukking te brengen en te combineren tot speciale bloemcreaties voor huwelijk, herinnering, rouw, gelukwens, familiefeest… u kunt zich volledig verlaten op haar creativiteit en vakmanschap voor een bijzonder bloemenarrangement. Ze komt bij u thuis of aan het bedrijf, luistert en noteert, heeft oog voor elk detail en verrast elke keer weer met originele bloemcreaties. 


Bruidsbloemen

Bloemen maken onlosmakelijk deel uit van een huwelijksdag. Ze accentueren als geen ander dit bijzondere moment. Duizend-en-één zaken vragen voor die dag uw aandacht, Reina Visser neemt de zorg voor uw bruidsbloemen geheel en al van u over. Het boeket, de corsages, de aankleding van het trouwvoertuig en de locatie zijn bij haar in vertrouwde en ervaren handen.

Ze komt op afspraak bij u thuis, samen bekijkt u in alle rust en ter inspiratie foto’s met gerealiseerde oplossingen, ze licht toe en legt uit zodat u al een goed beeld krijgt van uw eigen bruidsbloemen. Reina Visser geniet inmiddels bekendheid in heel Friesland; ze bespreekt en bezorgt op elke locatie.  


Rouwbloemen

De bloemen voor een afscheid vertellen in hun eigen taal het verhaal van de overledene en van de nabestaanden. In de vertrouwde omgeving van thuis komt Reina Visser bij u op bezoek en luistert. Tijd voor herinneringen en verhalen, tijd voor Reina om ze te vertalen in ideeën voor een passend bloembetoon. Behalve meesterbloemist is Reina Visser ook beeldend kunstenaar. Ze werkt met o.a. keramiek en vilt, veelal in combinatie met natuurlijke materialen zoals bloemen. In die hoedanigheid en in relatie tot rouw en troost krijgt ze bijvoorbeeld regelmatig vraag naar het vilten van een persoonlijke lijkwade in zelfgekozen kleuren, het maken van herinneringsdekens en unieke urnen.


Workshops

Voor particulieren

Een aantal dagen per maand verzorgt Reina Visser voor particuliere liefhebbers creatieve lessen binnen het thema ‘Bloemen en meer’. Op een makkelijk toegankelijke manier, met klaarheldere instructie en veel geduld, leert ze u hoe bloemen worden verwerkt tot aansprekende werken, schoolt ze u in nieuwe bindtechnieken. Dankzij haar inspirerende visie als beeldend kunstenaar ziet u onder uw handen niet-alledaagse bloemkunst ontstaan. De lessen worden naar keus gegeven op middag of avond. U kunt op ieder moment instromen. Wilt u met uw eigen groepje komen, ook dat kan. Naar keus in het atelier, op locatie en op door uzelf aangegeven data.

Voor bedrijven

Samen een gezellige avond beleven en daarbij ook nog iets moois creëren dat u mee naar huis kunt nemen is een prachtige combinatie. In haar atelier in creatief centrum De DOAS in Leeuwarden heeft Reina Visser ruimte voor groepen van 10 tot 30 personen, met voor ieder een ruime werkplek.De tafels zijn op stahoogte om het werken met bloemen te vergemakkelijken, de toegang en de locatie zijn rolstoelvriendelijk en er zijn goede en gratis parkeervoorzieningen. Indien gewenst kunnen er ook lessen en demonstraties bij u op locatie worden gegeven. Het onderwerp of thema voor de lessen wordt in overleg bepaald.

Voor kinderen

Door haar veelzijdigheid en ervaring zijn kinderfeestjes van Reina Visser al op voorhand een succes. Gezelligheid en soms ook gekkigheid, zelf vilten en papier maken, leveren fantastische uurtjes op. De kinderen gaan met leuke zelfgemaakte objecten en vol opwindende verhalen weer naar huis. Want er is niets mooier dan ‘werken’ in een echt kunstenaarsatelier! Uiteraard is er ook ruimte voor eigen ideeën en inbreng.


Floral Art

Bloemsierkunst die dicht tegen kunst aan kruipt. Lessen in het combineren van plantaardig materiaal met totaal andere materialen, mineralen en voorwerpen. U leert op een andere manier naar bloemobjecten kijken. Een uitdaging van uw creativiteit, die u veel voldoening zal schenken.


Contact

Floris Versterateliers Leeuwarden
Cornelistrooststraat 48
8932 BR Leeuwarden
06-272 75 699


    Erkend bloemsierkunstenaar

    Regiobeheer
    Pakje kunst Leeuwarden

    Trouwcollectief
    Friesland